Cikkek

Jobb lesz-e az oktatás, ha több pénzt kap a tanár?

A címben feltett kérdésre kereste a választ az MTA Közgazdaságtudományi Intézet oktatástudományi kutatócsoportja legújabb, európai országokra vonatkozó kutatásában.

Bővebben

2030-ra teljesen új állások megjelenésére számíthatunk

Érdemes figyelni az új trendeket és nyitottnak maradni, hogy másfél évtized múlva a legmenőbb állások között válogathassatok. Eljöhet a digitális régészek és az érzékszervőrzők kora.

Bővebben

Itt a következő tanév rendje: már tudni, mikor lesznek a szünetek

Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet hétfőn a Magyar Közlönyben, a következő tanévben több tematikus hét is lesz majd az iskolákban.

Bővebben

Tájékoztató a 2016. évi május-júniusi érettségi vizsgákról

Május 2. és június 24. között a középiskolákban (és 20 kormányhivatal szervezésében) 1.161 vizsgahelyszínen zajlanak majd az érettségi vizsgák.

Bővebben

A rendszerváltás óta most vannak a legrosszabb helyzetben a pedagógusok

Ma nagyon nehéz demokráciára nevelni az iskolákban, mivel maguk az iskolák sem demokratikusak. Az oktatáspolitikával is gondok vannak, de a pedagógia is komoly válságban van Magyarországon.

Bővebben

Hiába a tablet, hiába az e-könyv, a könyvtárak népszerűek

Hiába a digitális forradalom, a könyvtárak látogatottsága nem csökkent az utóbbi években - derül ki a Magyar Idők által budapesti intézmények megkérdezésével készített körképből, amely a lap hétfői számában jelent meg.

Bővebben

Jogászösztöndíjak az öt vidéki jogi karon

Az Igazságügyi Minisztérium 2016-ban a jogászképzés színvonalát emelő, a jogászhallgatók ösztöndíj alapú támogatását célzó programot indít a nem budapesti székhelyű jogászképző egyetemeken.

Bővebben

Nagyot esett a szakiskolások száma, de mindenhova kevesebb gyerek jár

A többi középfokú képzési területnél sokkal jobban esett a szakiskolákban tanulók száma, de gimnáziumokba és szakközépiskolákba is kevesebben iratkoztak be.

Bővebben

Mindössze a diákok 15 százaléka maradna Magyarországon

Felmérés eredményei szerint a fiataloknak csak a tizenöt százaléka maradna mindenképpen Magyarországon, a tömeges kivándorlás az egyik legfontosabb probléma – mondta az ellenzéki párt ifjúsági szakszóvivője.

Bővebben

Kik kapnak jó fizetést?

Huszonnyolcszoros az eltérés a legmagasabb és a legalacsonyabb bérek között, legtöbbet az informatikában, a műszaki és pénzügyi területen dolgozók vihetnek haza.

Bővebben

Közelgő események az iskolákban

További események megjelenítése
Gyurkovics Hetek

Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, Budapest

Bővebben

Szeretné reklámozni az iskoláját?

Gyors kapcsolatfelvétel

info@iskolaklistaja.eu

* ezek a kapcsolatok nem iskolai kapcsolatok, hanem az IskolákListája.eu szerver üzemeltetőjének kapcsolatai.

Weboldal üzemeltetője

just4web.cz s.r.o.
Cégjegyzékszám: 27547876

Menjen a kapcsolatfelvételhez