2030-ra teljesen új állások megjelenésére számíthatunk

Érdemes figyelni az új trendeket és nyitottnak maradni, hogy másfél évtized múlva a legmenőbb állások között válogathassatok. Eljöhet a digitális régészek és az érzékszervőrzők kora.

Három tényező munkaerőpiacot formáló hatására hívja fel , melyek az információtechnológiai átalakulások, a demográfiai változások és a felgyorsuló globalizáció. A kereskedelem, a kommunikáció és az energiatermelés területén is komoly változásokat jövendölnek.

A kereskedelem terén a fokozatosan növekvő fogyasztás - egyben bolygónk korlátozott lehetőségei miatt - egyre jobban elterjednek a zöldtermékek és -technológiák. A vállalkozások egyre több információkhoz juthatnak a fogyasztóikról, így személyre szabott szolgáltatások kialakításába kezdenek. Ennek kiszolgálására több adatelemzőre és online értékesítőre lesz szükség, ennek hatására egyre kevesebb lesz a klasszikus bolti eladó is. A bevásárlást élménnyé alakíthatják gamifikációs szakemberek, a vásárlás műveletét pedig matematikusok, szociológusok és mérnökök tudják rövidíteni.

Feltételezések szerint az egészségügy mellett a média és kommunikáció kínálhatja a legtöbb újonnan megjelenő állást a jövőben. A munkák nagy része távmunka lesz, hiszen a technológiai fejlődés és a kiterjesztett valóság fokozatosan átformálja a "hely" fogalmát is. Az internet megjelenése óta eltelt évtizedek szükségessé teszik digitális régészek alkalmazását, akik nem csak régi adatokat halásznak elő, hanem az elhunyt személyek adatait is kezelhetik. A médiában az egyszerűbb híreket szoftverek írják majd, akik munkáját néhány koordinátor ellenőrzi majd. A mediamixer a mozgóképes, hangos és szöveges anyagokat dolgozza egybe a legfogyaszthatóbb formában. A technológia kitermeli az életnaplózást, akik a napi emberi tevékenységből származó hatalmas adatmennyiséget állítanak elő, ami rendkívül hasznos lehet vállalatok számára. Megjelenhetnek az úgynevezett mémdoktorok is, akik egyes termékek reklámkampányait tökéletesíthetik.

Az energetika terén egyre több megújulóenergia-mérnökre lesz szükség, mert a nagy, központi erőművek helyett sokkal több kisebb termelőegységet építenek majd, akár lakossági szinten is, ezeket tervezni és megépíteni is kell. A tetőrendszerek tervezésére is külön szakembert alkalmaznak majd, aki nem csak a napelemeket, hanem az ereszcsatornákat is optimalizálja, hogy a csapadékot megfelelően összegyűjtve felhasználhassák.

Forrás: eduline.hu

Közelgő események az iskolákban

További események megjelenítése

Gyurkovics Hetek

Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, Budapest

Bővebben

Szeretné reklámozni az iskoláját?

Gyors kapcsolatfelvétel

info@iskolaklistaja.eu

* ezek a kapcsolatok nem iskolai kapcsolatok, hanem az IskolákListája.eu szerver üzemeltetőjének kapcsolatai.

Weboldal üzemeltetője

just4web.cz s.r.o.
Cégjegyzékszám: 27547876

Menjen a kapcsolatfelvételhez