Kik kapnak jó fizetést?

Huszonnyolcszoros az eltérés a legmagasabb és a legalacsonyabb bérek között, legtöbbet az informatikában, a műszaki és pénzügyi területen dolgozók vihetnek haza.

Az idei évben mintegy 56 ezer munkavállaló béradatainak felhasználásával készült el a Trenkwalder átfogó felmérése, amely során megvizsgálták szakterületenként, régiónként, ágazatonként ki mennyit keres. Az adatok alapján a legalacsonyabb fizikai besorolású munkavállalók átlagosan 122 ezer forinttal számolhatnak, míg a legmagasabb besorolású vezetői szinten – jelentős szórással – átlagosan 3,4 millió forintos bér jár - írta a Tőzsdefórum.

Szakterületi összehasonlításban, azonos szinteket vizsgálva az összjövedelem főként az informatikában, a műszaki és pénzügyi területeken alakul az átlag felett (mindenütt leginkább a kezdő diplomások körében). A logisztika és az adminisztráció területén, illetve a humán szakterületeken dolgozók fizetése ugyanakkor a legtöbb besorolási szinten 4-8 százalékkal marad el az átlagtól. Ágazati bontásban a járműipar (+4-6%) és a gépipar (+2-3%) bérezési szintje emelkedik leginkább az átlag fölé.

Akárcsak tavaly, idén is a legtöbb munkáltató a műszaki területen talált nehezen diplomás munkaerőt (tavaly 56, idén 64 százalékuk nyilatkozott így, ami a helyzet romlását mutatja). Ugyanakkor ez a probléma immár a területek egyre szélesebb körében jelentkezik.

Forrás: eduline.hu

Közelgő események az iskolákban

További események megjelenítése
Gyurkovics Hetek

Gyurkovics Tibor Óvoda, Általános Iskola és EGYMI, Budapest

Bővebben

Szeretné reklámozni az iskoláját?

Gyors kapcsolatfelvétel

info@iskolaklistaja.eu

* ezek a kapcsolatok nem iskolai kapcsolatok, hanem az IskolákListája.eu szerver üzemeltetőjének kapcsolatai.

Weboldal üzemeltetője

just4web.cz s.r.o.
Cégjegyzékszám: 27547876

Menjen a kapcsolatfelvételhez