Óvodák, általános iskolák, középiskolák, felsőoktatás
Az adatbázisban 3.135 iskola található

Rossz hír középiskolásoknak: kevesebb tantárgyból lehet érettségizni

Rossz hír középiskolásoknak: kevesebb tantárgyból lehet érettségizniAz idei őszi érettségi időszakban lehet utoljára érettségizni a középiskolák egyedileg akkreditált tantárgyaiból.

2. 10. 2014

Jelenleg huszonöt egyedileg akkreditált tantárgy van, ezek közé tartozik például az angol irodalom, a környezettan, a mikrobiológia, az épületgépészet, a csillagászat, a gépírás, a tánc- és mozgásművészet is. Mivel ezeket a tárgyakat középiskolák akkreditáltatták, így a követelményrendszert az adott intézmény dolgozta ki, nem pedig központilag határozták meg. A speciális tárgyak közül egyedül a pszichológia marad meg érettségi tárgyként, ez 2015-től átkerül a választható közismereti tárgyak közé.

Más érettségi tárgyak is megszűntek az idén: már a májusi-júniusi érettségi időszakban sem lehetett vizsgázni ábrázoló és művészeti geometria, magyar népzene alapjai, hangtani és akusztikai ismere tek, illetve hangkultúra tantárgyból, az utazás és turizmus közismereti tárgyból pedig csak hatodikként, tehát az öt kötelező és kötelezően választandó tárgyakon felül vizsgázhattatok. Ezen kívül megszűntek a nemzetiségi nyelvi érettségi vizsgák is, ezentúl az adott nemzetiség nyelvéből csak idegen nyelvként érettségizhettek.

Forrás: Eduline.hu 

Kommentár a cikkhez

Az iskola legközelebbi rendezvényei
22.3.2021 - Az iskola nyílt napjai
23.3.2021 - Az iskola nyílt napjai
23.2.5501 - Gyurkovics Hetek
A következő rendezvények és nyílt napok ITT.