Óvodák, általános iskolák, középiskolák, felsőoktatás
Az adatbázisban 3.135 iskola található

Nyolc tipp egyetemistáknak: így lehet igazán jó a tavaszi félévetek

Nyolc tipp egyetemistáknak: így lehet igazán jó a tavaszi félévetekÚgy érzitek, hogy a vizsgaidőszakkal együtt az energiátok is elszállt? Pedig most kezdődik az egyetem/főiskola kellemes része, a szorgalmi időszak. Így turbózhatjátok fel a tavaszt.

6. 2. 2015

  1. Csatlakozzatok valamelyik egyetemi szervezethez vagy önkéntes csoporthoz: ezzel nem csak segíthettek, de hasznosabbnak is érzitek majd magatokat. Új emberekkel találkozhattok, a tapasztalat pedig az önéletrajzban is jól mutat majd.
  2. Járjatok kulturális és közösségi programokra, az egyetemen belül és kívül: múzeum, színház, sportverseny, közös ebéd egy étteremben.
  3. Ha csak tehetitek, aludjátok ki magatokat: ha jól és eleget alszotok, jobb kedvetek lesz, az alváshiány viszont stresszt okozhat.
  4. Étkezzetek egészségesen. Az interneten - rengeteg gyors, könnyen elkészíthető fogást találtok, ami sokkal finomabb és táplálóbb, mint a zacskós leves és a ketchupos tészta. Írjátok ki egy füzetbe a legjobbakat, és próbáljatok úgy vásárolni, hogy akkor is össze tudjatok dobni valamit, ha nincs időtök kirohanni a boltba.
  5. Sportoljatok: ez oldja a stresszt, és a tanulás is jobban fog menni. Még jobb, ha valamelyik egyetemi csapathoz csatlakoztok.
  6. Ha elkezdődtek az órák, írjátok fel a naptárba vagy egy táblázatba a határidőket - így könnyebben tudtok majd tervezni az időtökkel.
  7. Minden nap jelöljetek ki 1-2 órát, amikor tényleg pihentek: találkozzatok a barátaitokkal, nézzetek filmet, olvassatok, hallgassatok zenét. Így kisebb az esélye, hogy kimerültök.
  8. Ne halogassátok a tanulást: sokkal jobb időben elvégezni a feladatokat, mint nézni, ahogy egymásra torlódnak. Ha nehezen kezdtek neki egy olvasmánynak, házi feladatnak vagy beadandónak, próbáljátok ki a közös tanulást. 

Forrás: eduline.hu

Kommentár a cikkhez

Az iskola legközelebbi rendezvényei
22.3.2021 - Az iskola nyílt napjai
23.3.2021 - Az iskola nyílt napjai
23.2.5501 - Gyurkovics Hetek
A következő rendezvények és nyílt napok ITT.