Óvodák, általános iskolák, középiskolák, felsőoktatás
Az adatbázisban 3.135 iskola található

Így lehet elszúrni a nyelvvizsgát: 4 hiba, amit minden nyelvtanuló elkövet

Így lehet elszúrni a nyelvvizsgát:  4 hiba, amit minden nyelvtanuló elkövetHiába próbálkoztok a nyelvvizsgával, egyszerűen nem sikerül? Lehet, hogy rossz oldalról közelítitek meg a nyelvtanulást? 4 hiba, amit minden nyelvtanuló elkövet!

12. 12. 2014

Azt gondoljátok, hogy ha beiratkoztok egy nyelviskolába, biztosan megtanuljátok majd az adott idegen nyelvet

Pedig a nyelviskolai kurzus önmagában nem elég. Még akkor sem, ha extra intenzív tanfolyamra fizettek be - ha otthon nem foglalkoztok naponta legalább egy órát a nyelvtanulással, akkor minden hiába.

 

Csak tankönyvből tanultok

Ami persze unalmas. De miért ne nézhetnétek sorozatokat vagy filmeket az adott nyelven? Miért ne olvashatnátok bulvárlapokat? Már ha szeretitek a celebtémát - ha a gazdaság vagy a politika érdekel titeket, valamivel nehezebb dolgotok lesz, mert ezeknek a gazdasági-politikai lapoknak a nyelvezete sokkal nehezebben értelmezhető. Persze  ha a középfokig már eljutottatok, ezzel sem lesz gondotok.

 

Nem használtok ki minden alkalmat, amikor megszólalhatnátok idegen nyelven

Útba kell igazítani egy eltévedt turistát? Erasmusos hallgatóknak szervezett buli van az egyetemi klubban? Használjátok ki ezeket a lehetőségeket, még akkor is, ha eleinte úgy érzitek, a másik egy szót sem ért abból, amit megpróbáltok neki elmondani. Gyakorlásnak mindenképpen jó lesz.

 

Azon dühöngtök, hogy az adott nyelv sokkal bonyolultabb, mint az anyanyelvetek

Miközben az összehasonlításnak az égvilágon semmi értelme nincs. Mindegyik nyelv más és más, előbb-utóbb pedig arra is ráéreztek majd, milyen jó érzés, amikor egy tipikus angol/német/spanyol/orosz/kínai fordulatot használtok.

Forrás: eduline.hu

Kommentár a cikkhez

Az iskola legközelebbi rendezvényei
22.3.2021 - Az iskola nyílt napjai
23.3.2021 - Az iskola nyílt napjai
23.2.5501 - Gyurkovics Hetek
A következő rendezvények és nyílt napok ITT.