Óvodák, általános iskolák, középiskolák, felsőoktatás
Az adatbázisban 3.135 iskola található

A magyar tanulók közel fele külföldön képzeli el a jövőjét

A magyar tanulók közel fele külföldön képzeli el a jövőjétA tanulók közel fele külföldön képzeli el a jövőjét – mondta el az InfoRádiónak a Tárki vezető kutatója. A rövid és hosszú távú munkavállalás célországai elsősorban Ausztria, Németország és Nagy-Britannia.

18. 8. 2015

Az átlag most 15 százalék, tehát a teljes felnőtt magyar lakosságnak 15 százaléka tervezi azt, hogy külföldre menne valamilyen célból. A szociológus elmondta, a fiatalok körében a legmagasabb a külföldre készülők aránya.

Kevésbé függ viszont a kivándorlás a képzettség fokától. Egyedül a szakképzettség fontos, vagyis az a csoport, akiknek olyan foglalkozása - és magasabb iskolai végzettsége van -, amivel úgy gondolják, hogy itthon nem nagyon tudnának érvényesülni, viszont külföldön jól eladható - tette hozzá.

A tanulók 45, a 25 év alattiak 39, míg a 26 és 35 közöttiek esetében 28 százalék azok aránya, akik külföldön képzelik el a jövőjüket.

A külföldön munkát vállalók meg akarnak élni, karriert szeretnének csinálni, esetleg jobban akarnak élni. Közöttük nagyon sokan vannak, akik rendszeresen járnak haza, illetve akik küldenek haza pénzt. De akik középfokú végzettséggel és szakképzettséggel rendelkeznek, legtöbbjüknek nem a Magyarországról Ausztriába ingázás, hanem inkább a hosszabb távú munkavállalás a céljuk, és a magasabb jövedelem, a jobb megélhetés érdekében mennek.

A rövid és hosszú távú munkavállalás célországai változatlanul Ausztria, Németország és Nagy-Britannia, de az Egyesült Államok és Kanada is vonzó ország a magyarok számára.

Źródło: eduline.hu

Kommentár a cikkhez

Az iskola legközelebbi rendezvényei
23.2.5501 - Gyurkovics Hetek
A következő rendezvények és nyílt napok ITT.